Печена пъстърва на фурна

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. изчистени
  • лимони - 1 бр. сок
  • бяло вино - 125 мл
  • риган - 1 с.л. сух
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • олио
  • сол
 
 

Приготвяне на Печена пъстърва на фурна

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ. 

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горнопечене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.

Бъдете първи, оценете това!


Добави в любими

19 септ. 2015


Споделяне
Реклама