Неаполитански сладкиш с вишни и бадеми

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • масло - 140 г
  • пудра захар - 140 г
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • портокали - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • вишни - 250 г
  • бадеми - 30 г филирани
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • пудра захар - 70 г
  • ликьор - 2 с.л. плодов
 
 

Приготвяне на Неаполитански сладкиш с вишни и бадеми

Вишните се почистват от костилките. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът. Кората на портокала се настъргва на ситно. 

Маслото се оставя да омекне и се смесва с пудрата захар до пяна. Добавят се яйцата и брашното. Добавя се половината портокалова кора и се разбърква. 

Добавя се ванилията и прясното мляко и сместа се разбърква, така че да няма бучки. 

На дъното на тавичка или ринг за торта, постлан с хартия за печене, се слагат половината вишни, поливат се с тестото и отгоре се слагат останалите вишни. 

Поръсват се с остатъка от портокаловата кора и отгоре се поръсват с бадемите. Сладкишът се пече 1 час на 190 градуса. Вади се и се охлажда. 

Сокът на портокала се изцежда и се смесва с пудрата захар и ликьора, за да се получи глазура. С нея се намазва изстиналият сладкиш и се оставя да се стегне в хладилника.

Бъдете първи, оценете това!


Добави в любими

19 септ. 2015


Споделяне
Реклама